I. MODRI MOTO ZBOR

V soboto, 11. 6. 2022, smo člani motorističnega kluba Blue knights LE MC Slovenia I uspešno izvedli prvo slovensko motoristično srečanje Modri moto zbor, ki je namenjeno tako vsem trenutno zaposlenim v policiji, kakor tudi našim upokojencem.

Namen motorističnega srečanja, za katerega upamo, da bo postalo tradicionalno, je spoznavanje stanovskih kolegov, ki jih druži vonj po bencinu, izmenjava informacij o motornih konjičkih, motorističnih poteh in izkušnjah. Ravno tako je bilo na srečanju izmenjanih precej kontaktov, srečanih precej izgubljenih znancev, ustvarjenih pa je bilo tudi precej novih poznanstev.

Prireditev je uspela ob podpori občine Dravograd, KS Dravograd in seveda Policijske uprave Celje, kjer je tudi sedež našega motorističnega kluba. Vse skupaj pa prav tako ne bi uspelo, če se za prireditev ne bi nesebično trudili člani kluba ob veliki podpori naših partneric.

Ideja o takšnem srečanju je obrodila sadove kljub temu, da se vsi zaposleni srečujemo z vedno težjo organizacijo prostega časa zaradi izmenskega dela oz. dela v neenakomernem delovnem času, pokazalo pa se je tudi, da ob dobri volji za motorista tudi razdalja ne predstavlja nobenega problema, saj so se srečanja udeležili motoristi iz celotne Slovenije (iz Primorske, Dolenjske, Štajerske, osrednje Slovenije, Prekmurja, Koroške). Na srečanje pa sta se iz Bihača v Bosni in Hercegovini pripeljala tudi predstavnika Blue Knightsov Bosna in Hercegovina II.

Srečanje je v sproščenem vzdušju potekalo do poznega popoldneva in je vsekakor potrdilo rek Blue Knightsov, ki ga je v svojem govoru tudi omenil predsednik kluba Boštjan Sešel: »Med nami ni neznancev, so le prijatelji, ki jih še nismo srečali.«

Besedilo: Matjaž Preskar

Fotografije: Aljaž Sešel in Matjaž Preskar

ZBIRANJE IGRAČ IN ŠOLSKIH POTREBŠČIN ZA UKRAJINSKE OTROKE IZ NAMESTITVENEGA CENTRA LOGATEC

Člani motorističnega kluba Blue Knights Slovenia I smo zopet opravili dobro delo. V sklopu t.i. Blue Knights Weekenda smo v soboto, 14. maja 2022, opravili dobrodelno vožnjo do Logatca, kamor smo dostavili šolske potrebščine in igrače, katere smo zbirali v sklopu vseslovenske policijske akcije zbiranja igrač in šolskih potrebščin za potrebe ukrajinskih otrok, ki so nastanjeni v Namestitvenem centru Logatec. Vse igrače in šolske potrebščine smo zbrali ob dveh dogodkih, katere smo organizirali v mesecu aprilu, in sicer ob potopisnem predavanju »Turčija, Gruzija, Armenija« in v preventivni akciji »Motoristi – varno v sezono«. V obeh akcijah se je nabralo ogromno igrač, še več pa zvezkov, barvic, voščenk in ostalih šolskih potrebščin, katere po besedah ga. Damjane iz Rdečega križa Logatec ti otroci resnično potrebujejo.

Seveda pa smo koristno združili s prijetnim. Iz Logatca smo se odpeljali do Žirov, kjer smo si privoščili odlično kosilo, nato pa smo pot nadaljevali preko Škofje Loke in Jezerskega do Dravograda oz. našega chapter housa na Viču, kjer smo vožnjo zaključili in nadaljevali z druženjem ob kresovanju pozno v noč. Vikenda pa še nismo zaključili, v nedeljo smo še uredili okolico vadbenega centra in s tem zaključili še en nepozaben vikend.

Otvoritvena vožnja 2022

16.4.2022 smo člani kljub težavam s slabim vremenom v okviru prireditve “Motoristi – varno v sezono” in letnim načrtom delovanja kluba izvedli otvoritveno vožnjo v razdalji 75 km z 19 motorji. S samo vožnjo smo v skladu s svojim poslanstvom prikazali varno vožnja in vzgledno obnašanje v prometu.

Vožnja je potekala iz  parkirnega prostora pred dvorano Špic Dravograd skozi SG, Mislinjo, Vitanje, Slovenske Konjice, Slovensko Bistrico do Rač pri Mariboru, kjer so nas domačini gostilne Kostanj lepo pričakali in pogostili. Marsikomu, ki ni domačin štajerske prestolnice je koristno vedeti za to lokacijo. Verjetno se bomo tam še kdaj ustavili, ko nas pot tam povede.

Ker je bilo potrebno zaradi napovedanih neviht pohiteti, smo se po zaključku kosila, z željami po skorajšnjem  srečanju, odpravili vsak k sebi, domačini so se seveda morali v chapter house MB še malo podružiti, nekatere je pa ob povratku rahlo zmočilo.

Sama vožnja je, kar je najpomembneje, potekla varno in brez nezgod.

foto iz cestne zapore: Boštjan Sešel

Srečanje motoristov, zaposlenih v policiji – vabilo

V soboto, 11. junija 2022, organizira motoristični klub Blue Knights Slovenia I srečanje oz. moto zborovanje vseh motoristov, ki so zaposleni v vrstah policije oz. so bili zaposleni, torej naših bivših upokojenih sodelavcev. Dogodek se bo odvijal na lokaciji Vadbenega centra Vič, kjer imamo svoj Chapter House tudi Blue Knightsi (Vič 23, Dravograd). Srečanje se bo pričelo ob 11.00 uri, za vse udeležence pa bomo brezplačno ob prihodu pripravili »nekaj na žlico« in brezalkoholno pijačo dobrodošlice. V nadaljevanju dneva bo poskrbljeno za hrano (žar) in pijačo, za tiste najbolj oddaljene pa nudimo tudi možnost nočitve oz. šotorenja. Več informacij glede dogodka bo znanih naknadno, veselimo pa se vaše udeležbe oz. srečanja z vami. Vozite s ponosom!

Za več informacij smo vam na voljo:

  • predsednik Boštjan Sešel – 041 470 223
  • podpredsednik Boštjan Helbl – 041 588 422
  • Stane Golob – 040 611 655
  • Matjaž Preskar – 041 496 167

Lahko pa pridobite informacije tudi preko elektronske pošte oz. pri ostalih članih našega kluba.

PREVENTIVNA PRIREDITEV “MOTORISTI – VARNO V SEZONO”

Motoristični klub Blue Knights Slovenia I je v soboto, 16. 4. 2022, v sodelovanju z AMD Dravograd organiziral preventivno prireditev »Motoristi – varno v sezono«. Prireditev je potekala na parkirnem prostoru pred dvorano Špic D, na prireditvi pa so sodelovali Zdravstveno reševalni center Koroške, Gasilski zavod Koroške, AMZS Center varne vožnje Vransko, policisti Postaje prometne policije Celje in Policijska postaja Dravograd, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Dravograd in Javni zavod Dravit. Vsi udeleženci smo prejeli s strani vseh sodelujočih ogromno informacij, ki nam bodo služile v prihajajoči motoristični sezoni. Organizatorji se vsem sodelujočim na prireditvi zahvaljujemo ter želimo vsem policistom motoristom in tudi ostalim varne kilometre na svojem jeklenem konjičku. Vozite s ponosom!

Foto: Aljaž Sešel

BK-Varna-Voznja

KRVODAJALSKA AKCIJA USPELA

V četrtek, 14.4.2022, smo člani Blue Knigts Slovenia I, tradicionalno darovali kri. Kljub še vedno zaostrenim epidemiološkim razmeram v bolnišnicah smo se lahko v malo manjši skupini udeležili darovanja krvi. Zahvala vsem, tudi ostalim, ki so bili to pripravljeni storiti, pa tega niso mogli zaradi zdravstvenih ali kakšnih drugih okoliščin. Akcija v klubu bo ponovno potekala v mesecu novembru. Vozite s ponosom!