24. redni občni zbor in winter party Blue Knights

13. januarja 2024 je v CH Vič pri Dravogradu potekal 24. redni občni zbor članov Blue Knights Slovenia I, katerega se je udeležilo 23 članov kluba. Poleg sprejetega ambizioznega letnega načrta za leto 2024 se je zbor članov na predlog upravnega odbora odločil, da se spremeni statut kluba in se iz njega črta enoletno pripravništvo v klubu. Slednje pomeni, da lahko postane član kluba vsak, ki izpolnjuje pogoje za članstvo, torej bodoči redni član mora biti državljan EU, ki opravlja delo s policijskimi pooblastili, redni član pa lahko postane tudi upokojeni delavec, ki je imel policijska pooblastila. Seveda mora imeti član tudi motorno kolo in redno plačevati članarino.

V nadaljevanju večera pa je potekal 1. winter party, katerega so se udeležili tudi prijatelji Blue Knigtsi iz sosednjih chapterjev: BK Austria I, BK Austria III, BK Austria IV, BK Belgium IV, BK Bosnia Herzegovina I, BK Bosnia Herzegovina II, BK Croatia I, BK Croatia IIV in BK Serbia I. Večer je minil v res prijetnem druženju in sklepanju novih prijateljstev, zabavo pa smo vsi zapustili v upanju, da se kmalu zopet srečamo.

Boštjan Sešel, predsednim motorističnega kluba Blue Knights Slovenia I

Fotografije: Matjaž Preskar in Aljaž Sešel

Koncert policijskega orkestra slovenske policije

Blue Knightsi smo bili tudi na včerajšnjem koncertu Policijskega orkestra slovenske policije v Celju, ki ga vsako leto organizira PU Celje, IPA RK Celje in OPS Celje. Vrhunski glasbeniki policijskega orkestra so nam skupaj z gosti, Urošem Peričem, Nušo Derendo in Matjažem Mrakom, pričarali čudovit večer z res vrhunsko izvedbo zimzelenih uspešnic. Hvala organizatorjem, zahvala tudi članom za udeležbo in donacijo, ki smo jo izročili predsedniku humanitarnega društva Enostavno pomagam.

Igor ŠTERN (1964 – 2023)

Igor Štern se je rodil 14. marca 1964 v Limbušu pri Mariboru. Poleg mnogih drugih hobijev je že od rane mladosti nakazoval veliko ljubezen do motornih konjičkov, pri 16 letih pa se mu je uresničila tudi njegova velika želja, in sicer nakup svojega prvega motorja. Prišla pa so prva leta polnoletnosti in prednost pred motorjem je dobila družina. Vendar njegova želja po vožnji z motornim kolesom ni nikoli ugasnila. Ko so otroci nekoliko zrasli, družina pa je imela streho nad glavo, se je Igor vrnil k svoji ljubezni iz otroštva in v letu 2005 kupil nov motor. Skupaj z ženo Ireno in prijatelji je začel potovati ter uživati v svobodi, ki jo nudi motociklizem. Leta 2013 se je pridružil modri druščini in se včlanil v motoristični klub Blue Knights Slovenija I. V klubu je bil vsa svoja leta zelo aktiven, skrbel je za organizacijo klubskih voženj in ostalih prireditev v klubu. Organiziral je enodnevne in večdnevne izlete za člane in prijatelje. Kmalu si je pridobil tudi status »roadcaptaina«, ob ustanovitvi direktoratov v klubu pa je postal tudi prvi direktor direktorata Maribor. Ob svoji upokojitvi v letu 2020 se je še bolj posvetil delu v klubu in organiziral še več voženj. Skupaj s prijatelji je prevozil mnogo kilometrov tako doma kot v tujini, njegove nadaljnje načrte pa mu je prekrižala prerana smrt. 17. novembra 2023 smo se od Igorja na pokopališču v Limbušu zadnjič poslovili, na njegovo željo z motorističnim pogrebom.

RIP, see you in Heaven I. RWP

Slovo

Do ponovne skupne vožnje nekje po nebeških cestah

Until we ride together again somewhere along the heavenly roads

R I P

Igor Štern 1964 – 2023

Kostanjev piknik BK Slo I 2023

22.10.2023 smo člani Blue knights Slo I s svojimi lady-kami organizirali kostanjev piknik v klubskih prostorih Vič Dravograd.

On 22 October 2023, the members of Blue knights Slo I with our ladies organized a chestnut picnic in the Vič Dravograd chapter house.

Zaključna vožnja 2023

Click on photo open gallery:

Zaključna vožnja Blue knights Slovenija I 9.9.2023. Jutranji zbor v CH MB, obisk privatne zbirke restavriranih vozil pri g. Jožetu Obrovniku v Ješenci, izlet skozi Slovensko Bistrico preko Majšperka do Ptujske Gore, Kungote pri Ptuju do gostilne Kostanj v Račah kjer smo imeli kosilo.

___________________

Final run Blue knights Slovenia I 9/9/2023. Morning assembly at CH MB, visit private collection of restored vehicles at Mr. Jože Obrovnik in Ješenac, a trip through Slovenska Bistrica via Majšperk to Ptujska Gora, Kungota pri Ptuju to the Gostilna Kostanj in Rače, where we had lunch.