3. MODRI MOTO ZBOR – VABILO

Policijski motoristični klub Blue Knights Slovenia I, skupaj z IPA RK Koroška in IPA RK Celje, letos ponovno organizira tradicionalni motoristični zbor aktivnih in upokojenih delavcev policije, ki se bo odvijal v soboto, 25. maja 2024, od 12.00 ure naprej v CH Vič  (Vadbeni center policije Vič pri Dravogradu, Vič 23, Dravograd). Za dobro hrano, pijačo in živo glasbo bo poskrbljeno. Za prvih sto pripravljamo tudi gratis pasulj.

Vljudno vabljeni motoristke in motoristi in vaši partnerji, Blue Knightsi se bomo zopet potrudili za vas. Na lokaciji CH Vič je možno kampiranje, za vse, ki pa boste preživeli noč z nami, vas čakajo zjutraj »pečene jajčke z grumpi«. Po predhodnem dogovoru pa so možne tudi nočitve na Planinskem domu Košenjak (večposteljne sobe 25€ na osebo na noč) in Dvorcu Bukovje (dvoposteljne sobe 35€ na osebo na noč). Število nočitev je omejeno.

Za več informacij smo dosegljivi na tel. številki 041 470 223 – predsednik Boštjan Sešel in 041 588 422 – podpredsednik Boštjan Helbl.

Preventivno prikazna prireditev “Na cesti nisi sam”

Motoristični klub Blue Knights Slovenia I je v soboto, 20. aprila 2024, skupaj z AMD Dravograd in Policijsko upravo Celje, organiziral preventivno prikazno prireditev pod sloganom “Na cesti nisi sam”. Prireditev je potekala pred in v okolici športne dvorane Špic D v Dravogradu. Na prireditvi so se predstavile različne policijjske enote, z nami je bil inštruktor varne vožnje, gasilci PGD Dravograd, gasilci Koroškega gasilskega zavoda in reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroške. Vsi prisotni so predstavili svoje delo s kratko predstavitvijo, na stojnicah pa so lahko obiskovalci izvedeli o njihovem delu še več. Zopet so s svojo predstavitvijo in prikaznimi vajami navdušili policisti policijske postaje vodnikov službenih psov PU Celje, največja atrakcija letošnje prireditve pa je bil obisk Letalske policijske enote z enim izmed helikopterjev iz njihove flote. Predsednik združenja slovenskih poklicnih gasilcev je skupaj s podjetjem Metron inštitut predstavil problematiko gašenja li-ion baterij, veliko zanimanje vseh obiskovalcev pa je bilo namenjeno stojnici Nacionalnega inštituta za javno zdravje in stojnici Centra za krepitev zdravja Dravograd. Zopet so bili z nami tudi predstavniki Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Slovenj Gradec oz. Regijskega centra za obveščanje Slovenj Gradec.
Prireditev pa ne bi bila uspešna brez sodelovanja Občine Dravograd s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Javnega zavoda Dravit, kateri nam vseskozi nudijo podporo pri organizaciji tovrstnih prireditev.
Zahvala vsem sodelujočim in obiskovalcem na prireditvi. Vsi skupaj smo zopet izvedeli mnogo novega, predvsem pa smo ponovno uvideli, da “na cesti nismo sami”.
Fotografije: Matjaž Preskar in Vogler Stefan

NA CESTI NISI SAM – preventivno prikazna prireditev

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na preventivno prikazni prireditvi NA CESTI NISI SAM, katero organiziramo v sodelovanju s Policijsko upravo Celje in njenimi enotami ter AMD Dravograd. Prireditev se bo odvijala v soboto, 20. aprila 2024, s pričetkom ob 10.00 uri, na parkirišču in okolici Športne dvorane Špic D v Dravogradu. 

Na prireditvi bodo sodelovali policisti policijske postaje Dravograd, kolesar policijske postaje Slovenj Gradec, iz policijske postaje Velenje se nam bo pridružila policijska maskota Pika, z nami bodo tudi policisti Postaje prometne policije Celje in policisti Enote vodnikov službenih psov. Prav tako bodo na prireditvi sodelovali policisti Posebne policijske enote in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, prvič pa bodo z nami tudi kolegi iz Letalske policijske enote. s helikopterjem.

Na prireditvi pa sodelujejo tudi Občina Dravograd in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dravograd, Javni zavod Dravit, Koroški gasilski zavod, Gasilska enota Dravograd, Združenje slovenskih poklicnih gasilcev, Zdravstveno reševalni center Koroške, Zdravstveni dom Dravograd, AMZS Slovenije s centrom varne vožnje Vransko, Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Slovenj Gradec in Regijski center za obveščanje Slovenj Gradec ter Nacionalni inštitut za javno zdravje – OE Ravne na Koroškem, pomoč pri promociji pa je nudil tudi Podjetniški center Slovenj Grtadec.

Verjamemo, da boste skupaj z nami izvedeli veliko novega in koristnega. Vljudno vabljeni!

 

OBVESTILO BODOČIM ČLANOM KLUBA

Motoristični klub Blue Knights Slovenia I je na svojem rednem 24. zboru članov izglasoval spremembo statuta društva, ki se nanašajo na pogoje za članstvo v društvu. Iz statuta je bila črtana enoletna preiskusna doba bodočega člana. Slednje pomeni, da lahko član motorističnega kluba postane vsak, ki izpolnjuje pogoje  iz 7. člena statuta, in sicer:

Redni člani so lahko državljani EU, ki opravljajo delo s policijskimi pooblastili in se strinjajo z dejavnostjo društva in sprejemajo ta pravila. Član društva se s podpisom prijavnice zaveže, da bo deloval v skladu s pravili društva in plačal članarino. Redni člani so lahko tudi upokojeni delavci, ki so imeli policijska pooblastila.

V primeru, da vas zanima članstvo v našem klubu, izpolnite priloženo pristopno izjavo in jo pošljite na predsednikov ali podpredsednik elektronski naslov (naslova sta navedena v informacijah o vodstvu kluba na prvi strani). Za več informacij glede članstva v klubu lahko pokličite tudi predsednika Boštjana Sešla na 041 470 223 ali podpredsednika Boštjana Helbla na 041 588 422.

Vozite s ponosom!

PRISTOPNA IZJAVA – nova 2024

19. rojstni dan našega kluba

V soboto, 24. februarja 2024, smo Blue Knightsi praznovali svojo 19. obletnico obstoja. Že tradicionalno smo svoj rojstni dan praznovali ob bowlingu, tokrat v Bowling centru Bajta v Radljah ob Dravi. Ob metanju smo se dobro zabavali, večer pa smo zaključili ob dobri hrani in pijači. Čeprav število podrtih ni bilo v ospredju, je prehodni pokal domov odnesel “past president Stane”.

24. redni občni zbor in winter party Blue Knights

13. januarja 2024 je v CH Vič pri Dravogradu potekal 24. redni občni zbor članov Blue Knights Slovenia I, katerega se je udeležilo 23 članov kluba. Poleg sprejetega ambizioznega letnega načrta za leto 2024 se je zbor članov na predlog upravnega odbora odločil, da se spremeni statut kluba in se iz njega črta enoletno pripravništvo v klubu. Slednje pomeni, da lahko postane član kluba vsak, ki izpolnjuje pogoje za članstvo, torej bodoči redni član mora biti državljan EU, ki opravlja delo s policijskimi pooblastili, redni član pa lahko postane tudi upokojeni delavec, ki je imel policijska pooblastila. Seveda mora imeti član tudi motorno kolo in redno plačevati članarino.

V nadaljevanju večera pa je potekal 1. winter party, katerega so se udeležili tudi prijatelji Blue Knigtsi iz sosednjih chapterjev: BK Austria I, BK Austria III, BK Austria IV, BK Belgium IV, BK Bosnia Herzegovina I, BK Bosnia Herzegovina II, BK Croatia I, BK Croatia IIV in BK Serbia I. Večer je minil v res prijetnem druženju in sklepanju novih prijateljstev, zabavo pa smo vsi zapustili v upanju, da se kmalu zopet srečamo.

Boštjan Sešel, predsednim motorističnega kluba Blue Knights Slovenia I

Fotografije: Matjaž Preskar in Aljaž Sešel