Udeležba BK Slovenia I na EC 2023 v Constanci v Romuniji

Med 23. in 30. majem smo se člani Blue Knights Slovenia I udeležili Evropske konvencije Blue Knightsov, ki je potekala v Constanci v Romuniji, gostili pa so jo kolegi iz chapterja Romania III. Konvencije se je iz Slovenije udeležilo 6 članov ter 4 ladyke, pridružila pa ste se nam tudi dva naša prijatelja, tako da je slovenska ekspedicija štela 12 članov in smo bili eden izmed bolje zastopanih chapterjev. Zagotovo smo vsi udeleženci iz Slovenije v Romuniji pustili dober pečat in dobro zastopali barve naše domovine.

Same konvencije naj bi se udeležilo 450 udeležencev iz 44 evropskih chapterjev, na konvenciji pa so bili tudi Angleži, Irci in Škoti iz conference UK&Ireland ter celo Avstralec oz. predstavnik Oceanie. Na konferenci sta bila prisotna tudi predsednik Dj Alvarez in podpredsednik Rory MacConnell.

V sklopu konvencije je potekal tudi t.i. sestanek predsednikov, katerega sva se udeležila skupaj s podpredsednikom Boštjanom Helblom. Na sestanku smo sprejeli kar nekaj sklepov, največ časa in pozornosti pa je bilo namenjeno kandidaturi za EC v letu 2025. Kandidirali so trije chapterji: Italy V (Abruzzo), Croatia I (Trogir) in Germany XIV (Nuernberg). Izid glasovanja je bil tesen, zmagali pa so Nemci s 16 glasovi, Hrvatje so dobili 15 glasov in Italijani 14.

Predstavil se je tudi chapter Czech I (Praga), kateri bodo gostili konvencijo naslednje leto, in sicer bo konvencija potekala med 6. 6. 2024 in 10. 6. 2024 v nam kar precej bližjem kraju Zadov (450 km), na češki strani bolj znanega Bavarskega gozda oz. Bohemiam Forest. Predstavili so uradni našitek konvencije, bo pa kmalu tudi na voljo uradna spletna stran.

Po 8 dneh in več kot 3000 kilometrih smo se varno in brez problemov vrnili v Slovenijo in zaključili letošnjo misijo »Constanca 2023«.  Lahko rečem, da nas je Romunija pozitivno presenetila s svojo urejenostjo tako cest kot ostale infrastrukture, njeni prebivalci pa so tako ali tako znani kot dobri gostitelji. Še posebej navdušeni smo bili nad čistočo, praktično nikjer ne vidiš odvržene smeti, še posebej lepo pa so urejena mestna središča.

Romunijo smo zapustili z dobrimi vtisi in z mislijo, da se bomo tja zagotovo spet vrnili.

Vozite s ponosom!

Besedilo: Boštjan Sešel, predsednik

Fotografije: udeleženci konvencije

DCIM100GOPROGOPR0919.JPG