Blue Knights International LE MC – zgodovina

bk_int.3

Zgodovinski zapisi po pripovedih Chuck Shuman-a, predsednika Blue Knights International (1974-1975), ki jih je zapisal Peter Domiziano, poslovni sekretar Blue Knights International(2009-10), 21. oktobra 2009.

Začetki
Nekega dne leta 1974, sta se Ed Gallant in Urban Dyer ravno vrnila iz vožnje z motorjem ter odšla v Black Knight restavracijo v Brewer Maine. Pogovarjala sta se o oblikovanju skupine policistov motorostov, ki bi se skupaj vozila po okrožju.. Odločila so se poklicati Chuck Shuman-a, ki je bil narednik, dober govornik in promotor, da oceni njujino idejo.
Chuck Shuman pravi: »Srečali smo se na kavi in ocenili, da je bila to dobra zamisel. Prosila sta me za pomoč, vendar jaz nisem znal voziti motorja pa tudi dovoljenja za vožnjo nisem imel. Odgovorila sta, da to ni problem in začel sem se učiti. Urban me je učil vozitil po stranskih cestah. Kupil sem Yamaho 250 in se naučil voziti motor.«

Sestanek
Mi trije smo razobesili plakate okrog policije in šerifove pisarne, da bi videli ali je ideja zanimiva še za koga. Načrtovali smo sestanek na Brewerski policijski postaji, ki se ga poleg mene udeležilo še šest mož:. Ed Gallant, Wayne LeBree, Mike Hall, Doug Minor , Joel Rudom, Chuck Gessner, in Bill Robinson. Pogovarjali smo se in organizirali ponovno srečanje, ki se ga je udeležilo kar 23 ljudi iz šerifovega urada ter različnih oddelkov policije.

Organizacija
Vedeli smo, da se moramo tudi formalno organizirati, pozanimali smo se, kako so registrirani ostali klubi. Na tretjem srečanju smo se odločili, da bomo svoj klub registrirali kot neprofitna organizacija in prvo smo izpeljali volitve.
Kot dober govorec sem bil izvoljen za prvega predsednika organizacije. Imenoval sem odbor, ki je oblikova ustanovitveni akt, da je delovanje naše organizacije lahko steklo.Medtem sem že pridobil dovoljenje za vožnjo motorja. Ostali izvoljeni predstavniki so bili: podpredsednik Bill Robinson, sekretar Joel Rudom, blagajnik Ed Gallant, v odboru direktorjev pa so bili Mike Hall, Chuck Gessner in Wayne LeBree.

Identiteta
Seveda smo kot organizacija potrebovali svoje ime. Načelnik Dave Koman iz Brewer policije je predlagal ime Blue Knights, ki je bila v tistem času priljubljena televizijska serija z glavnim igralcem George Kennedy-jem. Potrebovali smo tudi svoj znak organizacije in Ed Gallant našel star Interstate 95 znak,ki je bil shranjen v omari Brewerske policijske postaje. Naredniku John Bryant-u iz Brewerskega policijskega oddelka sem oddal motoristični znak, ki je bil pogoste uporabljen v motorističnem oddelku policije s krilatim motornim kolesom in ga prosil, da nariše viteza na motornem kolesu znotraj znaka I95. Tako je bil rojen znak našega kluba, naš logotip!

bk_int.2

Jakna
Ker sem za vožnjo potreboval jakno, sem odšel v trgovino s športno opremo in kupil svetlo modro jakno z dolgimi belimi rokavi za 12,95 $. Moja žena Chris je nanjo našila nov znak in jakna je bila sprejeta za klubsko jakno našega kluba
Slogan
Bili smo na naši prvi klubski vožnji in jaz sem vodil kolono devetnajstih motoristov. Odšli smo v Calais Maine, približno 90 milj od Bangor-ja. Med vožnjo sem opazoval fante v vzvratnem ogledali in videl sem, kako ponosno in vzravnano so fantje vozili motorje. Zato sem začel z zaključevanjem vse naše pošte s slogano  “Vozi s ponosom”. Slogan se je prijel in uporabljamo ga že 36 let na kar sem zelo ponosen!

Rast
Bil sem pooblaščen za stike z javnostjo za Brewersko policijo in narednik v tistem času. Organizirali smo večerno vožnjov Lucerne Inn ter bovabili novinarje in televizijsko postajo na večerjo. Zgodbo sta objavili medijski hiši UPI in AP in objavljena je bila po celih Združenih državah Amerike.
Nekega septemberskega dne sem se srečal z dvema policistoma iz Massachusettsa, ki sta brala o klubu: Dick Delesdernier (Massachusetts državni policist) in John Darraba (Brockton policist). Zgodilo se je, da sta prišla na isti dan, kot je bilo organizirano naše srečanje, ki sta se ga tako lahko udeležila. Navdušena sta ostala z mano še dva dni zatem in razširila sta dober glas o nas ob povratku v Massachusetts.
Jaz, Wayne LeBree in Ed Gallant smo bili povabljeni na srečanje v  Brockton Massachusetts policijski oddelek, ki se ga je udeležilo 74 poročnikov iz različnih delov Massachusetts-a. Na srečanju in sem jim predstavil našo organizacijo. Vseh 74 se jih je včlanilo v organizacijo in oblikovalo svoj klub v okolici Massachusetts. Mimogrede, vse to smo mi trije financirali iz lastnih sredstev, ki niso bila bogata. Nato smo šli na Newington Connecticut in oblikovali klub tudi tam..
Pošta z veliko vprašanj in čeki je prihajala iz vseh ZDA in Kanade, spraševali so me kako je z otvoritvijo kluba pri njih. Z mojima dvema hčerkama Lori in Vicki sem odgovoril na vsako pismo, saj je bil prvotni sedež in pisarna v kleti moje hiše v Brewer Maine.

Konvencija
Našo prvo zborovanje je bilo v Squaw Mountain Inn v Greenville Maine v juliju leta 1975. Nismo vedeli kaj lahko pričakujemo. Osebno sem v banki dvignil $ 1,000.00 za natisk znaka kluba na naše majice in jopice, ki smo jih prodali v dnevu in pol ter prejeli še veliko dodatnih naročil. Srečanja se je udeležilo sto sedemdeset policistov motoristov Blue Knights z družinami. Bilo je čudovito. Par iz zvezne države Washington, Beems so se pripeljali z motorjem celo pot do nas. Tudi urednik za revijo Road Rider, Roger Hull je prišel in najel fotografa, ki je napisal zgodbo, ki je bila kasneje objavljena v tej reviji.

bk_int.1

Na splošno
Začeli smo kot družinski klub za policiste in upam, da bo tako tudi ostalo. Modra je bila vedno naša barva za majice, čelade, in karkoli. Ne vem, kako se je to spremenilo v črno. Smo Blue Knights (Modri vitezi) in ostajamo ponosni.
Sem 73 letni moški in danes samo opazujem rast kluba. Za nami tremi, ki smo v začetku ob ustanovitvi organizacije v to vložili ves denar, je dolga pot in sicer od kleti do miljonskega premoženja z uradniki oz. pisarniškimi delavci.
Ves ta čas sem užival ob spoznavanju novih prijateljev iz celega sveta in bom vedno nekje ob strani skupaj z Waynom, če boste čak potrebovali. Svojo originalno Blue Knight jakno sem poslal v mednarodno pisarno pred nekaj leti in jih kasneje tudi prosil, da so mi jo vrnili z namenom, da bi jo poslikali in vsem sporočili, kakšni so bili naši začetki.

Vse ostalo pa je zgodovina…

Dodaj odgovor