DICE RUN 2013 u organizaciji CROATIA VI

Tretji vikend v septembru smo se člani policijskega motorističnega društva Blue knights Slovenia I tradicionalno udeležili mednarodne humanitarne akcije DICE RUN, katero so letos organizirali prijatelji iz chapterja Blue knights Croatia VI, ki deluje na območju Reke v sosednji Republiki Hrvaški.

Vremenska napoved je bila odlična in vsi smo upravičeno pričakovali, da bomo po daljšem času zopet srečali naše prijatelje iz ostalih klubov, ki delujemo na tem delu stare celine. Pričakovanja se niso izrodila, saj se nas je zagotovo zbralo preko 200 članov in prijateljev, kar je tudi pomenilo, da bo zbrano kar nekaj denarnih sredstev, ki so bila tokrat namenjena družini pokojnega člana motorističnega društva Blue knights Branimirja, s sabo pa smo na Hrvaško peljali tudi nekaj igrač, ki so jih naši kolegi nato predali otrokom v sirotišnici v Novem Vinodolskem.

Samo srečanje se je pričelo z zborom ob 12.00 uri v mestu Bakar. Predstavniki gostujočega chapterja so nas skupaj s predstavniki občine Bakar presenetili z res lepo pogostitvijo, tu pa je tudi potekalo prvo metanje kock. Vsak udeleženec je namreč za samo udeležbo na Dice runu prispeval 50 kun v dobrodelni namen, s tem pa mu je bilo omogočeno sodelovati v igri metanja kock. Po končanem prvem metanju kock smo vsi skupaj z našimi motornimi konjički nadaljevali pot po stari jadranski magistrali proti Jadranovemu, kjer smo zopet metali kocke, se zabavali, se malo okrepčali in izmenjavali vtise iz letošnje motoristične sezone. Sledila je vožnja do Crikvenice, kjer smo ponovili vajo iz metanja kock in se malo posončili na plaži.  Prijal bi tudi skok v še vedno toplo morje, toda sledila je še vožnja do Novega Vinodolskega, kjer smo pred ciljem zadnjič metali kocke. Nekako se Slovencev pri metanju kock letošnje leto ni držala sreča in nihče ni dosegel visokega rezultata, ampak važno je bilo sodelovati, ne zmagati. Vožnjo in dan smo zaključili izven mesta Novi Vinodolski, v kampu Povile, kjer je sledila razglasitev rezultatov, pogostitev in zabava.

Ker se letošnja motoristična sezona počasi končuje, smo dan zaključili v upanju, da bo kmalu prihajajoča zima čim krajša in da se spomladi zopet srečamo na prihodnjem TOY RUNU.

Vozi s ponosom!

BoKI
tajnik društva Blue knights Slovenia I

Dodaj odgovor